Nederlandse Kampioenschappen Vliegtuig Herkenning 2007
     

Terug naar startpagina 

 


Henk Duivenvoorden opnieuw Nationaal Kampioen Vliegtuig Herkenning.


Henk Duivenvoorde werd op 10 november j.l. in Soesterberg voor de derde achtereenvolgende keer winnaar van de Nationale Vliegtuig Herkennings Kampioenschappen (NVHK), die jaarlijks worden georganiseerd door de Afdeling Luchtvaartkennis van de KNVvL (Koninklijk Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart). In een nek-aan-nek race met Bert Visser, wist Duivenvoorde 72 van de 75 vliegtuigtypen goed te herkennen. Hij mocht dus opnieuw de wisselprijs mee naar huis nemen: een gouache van een Noorduyn Norseman, geschilderd door Thijs Postma.

Ongeveer 20 deelnemers streden in het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg om de titel. Er waren onder andere prijzen te behalen in de categorieën “militair”, “civiel” en “historisch”. De organisatie was blij verrast door de strijd om de wisselprijs voor de beste jongste deelnemer (een model van een vooroorlogse KLM DC-3): er streden 3 deelnemers met een leeftijd van onder de 18 mee, terwijl de winnaar van vorig jaar van deze wisselprijs hoge ogen gooide in de categorie “militair” bij de grote competitie.

De NVHK viel samen met de samen met de Open Werkplaats Dagen, waarbij restauratie-en reconstructiewerkzaamheden aan vliegtuigen uit de collectie van het Militaire Luchtvaart Museum van dichtbij konden worden bekeken. De verwachting is dat volgend jaar de NVHK ook weer in het museum gehouden zullen worden.

De uitslag:
Algemeen (75 punten te behalen)
 1. Henk Duivenvoorden (72 punten)
 2. Bert Visser (71 punten)
 3. Nico Verhaar (69 punten)

Civiel (25 punten te behalen)
 1. Bert Visser (25 punten)
 2. Gouke van der Meulen (20 punten)
 3. Jan Bodar (16 punten)

Militair (25 punten te behalen)
 1. Vincent Verdonk (25 punten)
 2. Nico Verhaar (24 punten)
 3. Hans van der Vlist (23 punten)

Historisch (25 punten te behalen)
 1. Henk Duivenvoorden (24 punten)
 2. Rogier Soupart (22 punten)
 3. Hans Willem van Overbeek (21 punten)

Wisselprijs voor beste deelnemer van onder de 18: Sebastaan van Doorn Prijs voor de jongste deelnemer/aanmoedigingsprijs: Quincey Haccou


Een deel van de prijzen (foto: A. Landewers).


Voorzitter Ton van Soest (links) reikt de wisselprijs uit aan Nederlands Kampioen Vliegtuigherkenning Henk Duivenvoorden
(foto: R. Merison).